Kakut

Tavan kakkujen sielunmaisema on useimmiten rakentunut pääasiallisesti vehnäjauhosta ja sokerista. Jos ravintoarvoja haluaa ajatella, niiden suhteen kyseiseen kaksikkoon nojautuva leivos on totaalisen kuollut.

Raakakakuissa pohjan raaka-aineina käytetään usein manteleita, pähkinöitä, siemeniä ja hedelmiä, jotka ravitsemuksellisessa mielessä ovat täysin eri maailmasta. Ravintoaineiden lisäksi raakakakuista löytyy reilusti hyviä kuituja, ja koska kakkuja ei kuumenneta, säilyttävät ravinteet paremmin voimansa eikä raaka-aineiden rasvojen laatu heikkene. Olennaisin terveysvaikutus mielestäni kuitenkin on se kevyt ja hyvä fiilis mikä herkuttelun jälkeen raakakakuista jää. Kun kitalakeen ei tule mälsää kalvoa, vatsa ei turpoa eikä kroppa tunnu raskaalta, tietää aidosti nautiskelleensa.

– Virpi Mikkonen: Kiitos hyvää — herkkuja ilman sokeria ja gluteenia